Sols en beto
 
 

Monosol, ervaring in betonvloeren sinds 1982!

 
                                   Bel voor info op 0475 50 05 61
 

Huidig zaakvoerder, Patrick Groenweghe, had voor hij Monosol bvba opstartte in 1982, reeds een jaarlange ervaring in de industriesector, met name: de verkoop van industriële gebouwen of stapelplaatsen.

Op regelmatige basis werd hem gevraagd uit te kijken naar een betonvloer in deze gebouwen. Eind de jaren '70 waren er op dit gebied weinig gespecialiseerd op dit vlak.

 

 
 

Aanvankelijk was het de bedoeling enkel als tussenpersoon te fungeren tussen bouwheer en de uitvoerende firma van de gepolierde beton. Beetje bij beetje werd deze vraag groter en werden deze activiteiten ook belangrijker.

 

Door problemen met planning en uitvoering van deze betonvloeren werd er gedacht om zelf personeel aan te werven en de werken in eigen regie uit te voeren. Uiteindelijk werd er in 1982 beslist om een vennootschap op te richten en Monosol was geboren. Waar er gestart werd met 3 personeelsleden, waren er eind jaren '80 reeds 15 man in dienst.

 

Aanvankelijk werd een pand te Geluwe gehuurd om voorraad en machines te kunnen onderbrengen. Nadat de verhuurder besloot dit gebouw zelf te betrekken werd er uitgekeken naar nieuwbouw of koop van een gebouw. Uiteindelijk werd in 2004 beslist tot aankoop van een magazijn te Wevelgem.

 

De naam 'Monosol' werd niet zomaar gekozen. Het moest een naam worden die gemakkelijk in de mond lag, zowel in het Nederlands als in het Frans, maar het moest ook een naam zijn die uitstraalde wat het bedrijf deed. Uiteindelijk werd gekozen voor Monosol, een samentrekking van 2 woorden, waarbij Mono staat voor 'in één stuk' en Sol voor 'vloer', een vloer uit één stuk.